Engelsmannens kläppenin hylky

Paikalla on kölillään oleva puualuksen osin hajonnut hylky. Laidat nousevat 3-4 metrin korkeuteen.

Koskis troolari

Ahvenanmaalla, Kökarin eteläpuolella, on Brunnskärin itäpuolelle upotettu troolari sukelluskohteeksi.

Kalskärin hylky

Kökarin Kalskärin itäpuolella on isohko, järeä puuhylky. Hylkyä kutsutaan nimillä Kolvraket ja Coalship. Liekö ollut hiililastissa?

Hylyssä on hiiliä ja ankkuripeli.

Lindön proomu

Rautaproomu, kotoisin Venäjältä. Rantautui marras/joulukuussa 1994 Lindön länsipuolelle Kökarissa eestiläisen hinausaluksen hukattua sen kovassa säässä. Proomu hylättiin rantautumispaikkaansa.

Frida

Kuunari Frida (Freden), kotipaikka Vaxholm. Haaksirikkoutui 29. lokakuuta 1910 karilleajon seurauksena Barskärskläpparnan luona Kökarissa. Haveri aiheutui sumusta ja virtauksista.

Alus oli 200 tonnin kalkkikivilohkarelastissa matkalla Bläsen ja Frånön välillä. Miehistö pelastui. Hylky on löydetty vuonna 1983.

Bläsen kalkkiruukki on Gotlannin pohjoislahdessa. Frånö on Selkämeren sisälahdessa Härnösandin pohjoispuolella.

Katso myös Luotsi- ja majakkalaitoksen karilleajo- ja haaksirikkotilasto 1910

Gerhard Borg

Moottorikuunari Gerhard Borg, kotipaikka Hampuri. Ajoi karille 20. heinäkuuta vuonna 1922 Bogskärin luona, jonka jälkeen hylky ajelehti kohti Kökars Öreniä, jossa se upposi. Alus oli matkalla etelän suuntaan täydessä puulastissa Saksaan, jolloin se ajoi karille täydessä vauhdissa. Miehistö pelastettiin s/s Gudrunin toimesta.
(Kökarsörenin sijanti on noin 59°50´00 P, 20°53´50 I.)

Albert

Kuunari Albert, kotipaikka Ruotsin Nyhamn. Alus sai vuodon ja upposi Bogskärin ja Kökars Örenin välillä tiililastissa 4. lokakuuta 1903. Miehistö vajosi luultavasti aluksen mukana syvyyksiin.

HUOMAUTUS: Tätä kohdetta ei ylläpidetä enää täällä, koska hylkyä ei ole löydetty eikä sen paikkaa tunneta.

Hylky on siirretty haverit.net-sivustollemme. Tietojen mahdollinen päivitys jatkuu siellä. Siksi myös tänne kohdistetut linkit on syytä päivittää kohdistumaan haverit.net-sivustolle.

Sofia

Kuunari Sofia, kotipaikka Lerhamn. Rantautui ja jäi hylyksi 24. marrakuuta 1890 Luckuskärin saaristossa, Kökarissa. Alus oli matkalla Åhusista Lappohjan lastauspaikkaan Uudellamaalla. Miehistö ja luotsi hylkäsivät aluksen 23. marraskuuta ja pelastautuivat Utöseen.

Katso myös Luotsi- ja majakkalaitoksen karilleajo- ja haaksirikkotilasto 1890

Olga

Kuunari Olga, kotipaikka Uusikaupunki. Haaksirikkoutui syksyllä 1906 Mörskärin saaristossa Kökarissa. Miehistö pelastui.

Nansen

Kuunari Nansen, kotoisin Rymättylästä. Sai vuodon ja upposi väylälle Norrhäran pohjoispuolelle Kökarin itäisessä saaristossa 19. heinäkuuta 1920. Alus oli matkalla Tallinnasta Tukholmaan perunalastissa. Miehistö kiipesi takilaan, josta heidät pelasti ss Ilmatar ajaessaan ohi matkalla Turkuun.